Beleggen in aandelen

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in aandelen

De bekendste vorm van beleggen is beleggen in aandelen. Heel wat mensen die hun kapitaal deels willen beleggen kiezen er voor om toch voor een bepaalde hoeveelheid te investeren in aandelen. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan beleggen in aandelen, maar het is bijzonder belangrijk om ook stil te blijven staan bij de nadelen. Beleggen in aandelen kan immers zeer interessant zijn, maar in een tijd waarin het op economisch vlak alles behalve goed gaat en de beurzen op regelmatige basis helemaal onderuitgaan vormen aandelen een zeker risico. In dit artikel vertellen we je graag meer over beleggen in aandelen.

Waarom beleggen in aandelen?

Aan beleggen in aandelen zijn verschillende risico’s verbonden. Je zou kunnen zeggen dat, dat een nadeel is (en dat is het ook), maar het zorgt er eveneens voor dat de winstmarge voor beleggingen in aandelen doorgaans veel hoger uitpakt dan wanneer je gewoon voor een zekere belegging zou kiezen waarbij je geen risico loopt. Daarnaast is beleggen in aandelen vooral voor ervaren mensen uit de sector zeer interessant. Zij hebben (veelal aan de hand van gedetailleerde statistieken) de mogelijkheid om in te schatten hoeveel kans er bestaat op een bepaald verlies en hoeveel de mogelijke winstmarge bedraagt. Een ander belangrijk voordeel dat verbonden is aan beleggen in aandelen is het feit dat je kan beleggen in verschillende sectoren. Door te kiezen voor verschillende sectoren spreidt je het risico. Wanneer de ene sector klappen krijgt wil dat niet perse zeggen dat ook de andere sectoren verlies maken. Een goede samenstelling van jouw aandelenportefeuille is dan ook absoluut essentieel.

Welke risico’s zijn er verbonden aan beleggen in aandelen?

Zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald zijn er als vanzelfsprekend eveneens een aantal risico’s verbonden aan beleggen in aandelen. Het grootste risico is het feit dat niemand kan voorspellen hoe aandelen zullen evolueren. Het kan bijvoorbeeld perfect dat een aandeel dat op maandag nog 1000 euro waard was de volgende dag zakt naar 500 euro of minder. Daarnaast moet je er bij beleggen in aandelen ook rekening mee houden dat je doorgaans over een aanzienlijk kapitaal dient te beschikken. Zeker wanneer je wenst te beleggen in aandelen op de beurs en dit actief wenst op te volgen om bij een eventuele stijging meteen aandelen terug te verkopen dien je rekening te houden met allerhande kosten die in rekening worden gebracht voor de verkoop, waardoor je toch over een zekere winst dient te beschikken. Verder is bij beleggen in aandelen eveneens een bepaalde kennis van de beleggingsmarkt noodzakelijk. Heel veel beleggers in aandelen verkijken zich hierop en komen in no-time in de financiële problemen terecht.

Handelen in aandelen bij Plus500

Plus500 is natuurlijk een zeer bekende partner voor ervaren handelaren, maar ook wanneer je nog maar pas om de hoek komt kijken kan Plus500 heel wat deuren voor je openen. Wanneer je er voor kiest om met Plus500 te handelen in aandelen kan je in ieder geval rekenen op een welkomstbonus van 25 euro waardoor je geen enkel risico loopt om zelf geld te verliezen. Daarnaast brengt Plus500 ook geen commissie bij de CFD’s voor aandelen in rekening en blijven de kosten voor jou als handelaar laag. De dividenden worden daarnaast gewoon uitgekeerd zoals in het geval je zelf de aandelen zou beheren. Wat betreft beleggen in aandelen is Plus500 dan ook een zeer betrouwbare partner.

Conclusie

Beleggen in aandelen is interessant wanneer je over de nodige kennis beschikt. Ook een bepaald startkapitaal is altijd goed meegenomen. Je dient er immers altijd rekening mee te houden dat bij een verkoop van aandelen bepaalde kosten in rekening worden gebracht. Wanneer de winst op de verkoop niet hoog genoeg is kunnen deze kosten er al snel voor gaan zorgen dat er geen sprake meer is van winst, maar eerder van verlies. Om af te ronden nog één gouden tip, wanneer je denkt zelf over niet voldoende kennis van de aandelenmarkt te beschikken doe je er absoluut goed aan om je bij te laten staan door iemand met kennis ter zake.

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download