Beleggen in aardgas

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in aardgas

Je geld gewoon op de bank plaatsen brengt vandaag de dag eigenlijk weinig of niets meer op. Omwille van deze reden kiezen steeds meer mensen er voor om andere paden te bewandelen en gaan ze op zoek naar interessante beleggingen. De klassieke vormen van beleggen zoals beleggen in aandelen of andere effecten mogen dan wel vaste waarden zijn op de handelsmarkt, het is in een economisch onzekere tijd niet meteen de beste keuze. In dit artikel laten we je daarom graag kennismaken met een andere vorm van beleggen, namelijk beleggen in aardgas.

Groot inkopen bij lage kostprijs

Kenmerkend voor aardgas is dat de kostprijs grote en vooral regelmatige schommelingen kent. Omwille van deze reden is het bij aardgas, nog meer dan bij aandelen absoluut noodzakelijk om groot in te kopen op momenten dat de kostprijs laag staat. In principe zou dit willen betekenen dat je over een zeer groot startkapitaal dient te beschikken, maar dat is niet het geval. De kostprijs van aardgas mag dan flink schommelen, wanneer de prijs 3 dollar bedraagt kan je al een zeer aanzienlijke hoeveelheid inkopen om aan een groot bedrag uit te komen. Let wel, beleggen in aardgas is actief beleggen. Dit wil zeggen dat je goed in het oog dient te houden wat de prijs van aardgas doet. Zeker wanneer je bij een explosieve prijsstijging meteen je belegging wenst te verkopen is een strikte opvolging absoluut noodzakelijk.

Zekerheid

Zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald vormen veel beleggingen in een economisch onzekere tijd een aanzienlijk risico. Beleggen in aardgas is daar geen onderdeel van. Vooral de laatste jaren wordt beleggen in aardgas aanzien als een interessante mogelijkheid voor beleggers die op zoek zijn naar een bepaalde extra diversiteit in hun portefeuille. Naast beleggen in goud kent beleggen in aardgas dan ook een flinke groei. Die groei is mede te danken aan het feit dat een belegger die inkoopt aan bijvoorbeeld 3 dollar er zeker van is dat hij zijn belegging op een bepaald ogenblik voor meer dan het driedubbele van de prijs kan verkopen. In dit opzicht is beleggen in aardgas een veilige vorm van beleggen, maar je moet er wel rekening mee houden dat je belegt met geld dat je niet perse direct terug nodig hebt. Niemand kan immers voorspellen hoe snel de prijs van aardgas terug zal stijgen.

Handelen in aardgas met Plus500

Handelen in aardgas is niet meteen een eenvoudige vorm van handelen. Handelen in aardgas vraagt opvolging en dan is het wel zo interessant om te kunnen beschikken over een duidelijk, geavanceerd, maar vooral gebruiksvriendelijk controlepaneel. Plus500 heeft dit goed begrepen en biedt zijn handelaren een zeer uitgebreide tool aan die over het algemeen op zeer goede reacties kan rekenen. Zeer interessant voor handelaren is ook dat de mogelijkheid wordt geboden om een positie automatisch te laten sluiten wanneer een bepaalde winst, of wanneer een bepaald verlies wordt behaald. Op deze manier is beleggen in aardgas bij Plus500 niet alleen eenvoudig, maar ook relatief veilig.

Conclusie

Beleggen in aardgas is zoals je kunt zien een interessante vorm van beleggen. Helaas is het ook een vorm van beleggen waar een bepaalde instapgrens voor geldt. Beginnende beleggers zullen er immers veel sneller voor kiezen om te beleggen in aandelen of zelfs in goud dan de stap naar aardgas te zetten. Aan de andere kant is het wel zo dat beleggen in aardgas een vrij goedkope beleggingsvorm is. Je dient niet over een groot startkapitaal te beschikken terwijl je er toch wel zeker van kan zijn dat je na afloop van je belegging kunt rekenen op een bepaalde winstmarge. Tot slot dien je er zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald wel rekening mee te houden dat je moet beleggen in aardgas met kapitaal dat je niet meteen terug nodig hebt. Er kan immers vrij veel tijd overgaan tussen het kunnen inkopen aan lage prijs en het verkopen aan een hogere prijs.

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download