Beleggen in brent-olie

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in brent-olie

Onder beleggers wordt er wel eens gefluisterd dat beleggen in olie gelijk staat aan beleggen in goud. Hiermee wil men niet bedoelen dat beide beleggingsvormen verwant zijn aan elkaar, maar over het algemeen kunnen er door te beleggen in olie zeer mooie winsten verwezenlijkt worden, en dat geldt ook wanneer we het over brent-olie hebben. In dit artikel vertellen we je graag meer over waar rekening mee te houden wanneer je wil gaan beleggen in brent-olie en geven we je een duidelijke kijk op de opmerkelijke evolutie van de kostprijs van een vat brent-olie.

De opmerkelijke evolutie van brent-olie

De kostprijs van een vat brent-olie heeft in het verleden vreemde bokkensprongen gemaakt. Deze bokkensprongen werden steevast gelinkt aan economische of politieke gebeurtenissen. Denk hierbij maar eens aan de problemen in het Midden-Oosten, maar ook aan de nucleaire ramp in Japan. Wanneer er zich dergelijke gebeurtenissen voordoen heeft dat nagenoeg meteen een impact op de kostprijs van een vat brent-olie. Dergelijke situaties voorzien is onmogelijk waardoor beleggen in brent-olie altijd risicovol is. In juli 2008 bijvoorbeeld bereikte de kostprijs van een vat brent-olie 147 dollar. Veel beleggers gingen in die tijd massaal inkopen, maar helaas viel de kostprijs van een vat terug naar 35 dollar wat voor aanzienlijke verliezen zorgde. Ook vandaag de dag zijn dergelijke koersschommelingen absoluut niet uitgesloten.

Interessant om in te beleggen of niet?

Wanneer we een antwoord moeten geven op de vraag of nu beleggen in brent-olie al dan niet interessant is kunnen we niet anders dan te kijken naar de economische situatie in de wereld. Vooral de situatie in het westen heeft er reeds voor gezorgd dat de kostprijs van brent-olie aardig onder druk kwam te staan. Ook verschillende andere gebeurtenissen hebben er voor gezorgd dat een verdere gunstige evolutie van de kostprijs van een vat brent-olie werd verhinderd. Als eerste conclusie zouden we echter toch kunnen stellen dat, wanneer de kostprijs een duik neemt, er doorgaans altijd weer een stijging volgt. Wanneer je dan snel kunt inkopen om bij een hogere koers terug te kunnen verkopen, dan kan je als belegger aardig wat winst boeken. Aan de andere kant vergt een belegging in brent-olie een zekere opvolging en dat kan niet iedereen verwezenlijken. Beleggen in brent-olie kan in ieder geval aanzien worden als een potentieel interessante en winstgevende belegging, maar je dient wel rekening te houden met de economische en zelfs politieke situatie in de wereld.

Handelen in brent-olie bij Plus500

Plus500 zullen ervaren handelaren onder ons zonder enige twijfel kennen en daarenboven een warm hart toedragen. Plus500 biedt handelaren een zeer overzichtelijk en interessant online handelsplatform waarop gehandeld kan worden in zeer uiteenlopende CFD’s, waaronder natuurlijk ook brent-olie. De overzichtelijkheid van het handelsplatform zorgt er voor dat je zeer nauwkeurig je trades op kunt volgen en meteen in kunt spelen op trends die waargenomen worden. Daarnaast wordt er door Plus500 een zeer lage kostprijs in rekening gebracht zodat handelen in brent-olie bij deze partner uitermate interessant is.

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download