Beleggen in exchange-traded funds

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in exchange-traded funds

Wanneer je als belegger pas om de hoek komt kijken zal je willen starten met een beleggingsvorm waar zo weinig mogelijk risico aan verbonden is en waarvan je toch reeds over een bepaalde kennis beschikt. Aandelen vormen in dat opzicht natuurlijk een fantastische vorm van beleggen. Je hoeft echt helemaal niets van de beleggerswereld te kennen om hier al over gehoord te hebben. Door alle geruchten die je opvangt en tips die je hoort is het vaak zeer eenvoudig mogelijk om te beleggen in aandelen, maar dergelijke beleggingen zijn risicovol en dat maakt het voor beginnende beleggers toch weer wat minder interessant. Gelukkig zijn er ook nog de zogenaamde exchange-traded funds, beleggingsfondsen die sterke gelijkenissen vertonen met aandelen en zich kenmerken door een lage kostprijs en een gespreid risico. We vertellen je er in dit artikel graag meer over.

De voordelen van exchange-traded funds

Zoals in de inleiding reeds aangehaald lijken exchange-traded funds erg sterk op aandelen. Het karakter van de beleggingsvorm verschilt zelfs nauwelijks ten opzichte van die van aandelen en daarbij zijn exchange-traded funds in staat om op jaarbasis ook een dividend uit te keren. Verder hebben exchange-traded funds als voordeel dat de kostprijs zeer laag gehouden wordt waardoor de financiële druk op de schouders van de beleggers ten allen tijde laag blijft. In dat opzicht verschillen exchange-traded funds dan ook ten opzichte van normale beleggingsfondsen waarbij de kosten doorgaans flink hoger kunnen oplopen dan één procent op jaarbasis. Hierdoor alleen al zijn exchange-traded funds dan ook zeker en vast interessanter.

Transparantie

Een ander (niet te onderschatten) voordeel dat verbonden is aan exchange-traded funds zit hem in de transparantie van de beleggingsvorm. Het is bij exchange-traded funds vooraf immers reeds bekend in wat het beleggingsfonds gaat beleggen. Dit kunnen gewone aandelen zijn, maar daarnaast kan het ook gaan om andere zaken wat er voor zorgt dat de inhoud van exchange-traded funds over het algemeen vrij statisch is. Daarnaast is het ook nog eens zo dat beleggers veelal exchange-traded funds verkiezen boven gewone beleggingsfondsen omdat ze nagenoeg constant verhandelbaar zijn. Dit wil zeggen dat je er min of meer op ieder ogenblik voor kunt kiezen om een bepaald beleggingsfonds terug van de hand te doen terwijl dat bij gewone beleggingsfondsen veelal niet meer het geval is. Zij kiezen er immers steeds vaker voor om nog maar één keer per dag een notering op te maken waardoor het veel moeilijker anticiperen wordt.

Handelen in exchange-traded funds bij Plus500

Over het algemeen gezien kunnen we na het lezen van dit artikel dus alleen maar besluiten dat exchange-traded funds zeer interessant kunnen zijn voor iedere handelaar. Daar staat echter wel tegenover dat je er in moet handelen via een betrouwbare partner. Plus500 is zo’n partner die handelaren verschillende mogelijkheden biedt terwijl de kostprijs die in rekening wordt gebracht voor alle trades steeds zo laag mogelijk wordt gehouden. Eerder in dit artikel werd reeds aangehaald dat het op ieder ogenblik mogelijk is om exchange-traded funds van de hand te doen, maar daar heb je natuurlijk wel een duidelijk inzicht voor nodig, en laat dat inzicht nu juist geboden worden door het handelsplatform van Plus500. Wanneer je op zoek bent naar een geschikte partner om te handelen in exchange-traded funds, dan ben je bij Plus500 zeker en vast aan het juiste adres. Als u een bepaalde bestemming voor uw verdiende geld hebt, kunt u overwegen te starten met doelsparen.

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download