Beleggen in goud

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in goud

Beleggen in goud is populair. Sterker nog, het werd de laatste jaren aanzien als “de” belegging om jouw portefeuille mee uit te breiden. Deden je aandelen het niet goed? Dan was er altijd wel de goudprijs die als een speer de lucht in schoot en op die manier zorgde voor enige compensatie. Veel nieuwe beleggers die pas om de hoek komen kijken stellen zich vandaag de vraag of het nog steeds zo interessant is om te beleggen in goud. Op deze vraag geven we je in dit artikel graag een duidelijk antwoord.

Hoe komt het dat beleggen in goud zo populair is?

De meeste beleggers zijn het er over eens, beleggen in goud is jarenlang de beste belegging geweest die iemand kon doen. De goudprijs is, vooral dankzij de economische crisis (hoe raar dat ook mag klinken) spectaculair gestegen. Iemand die in 2007 goud heeft aangekocht zal dat vandaag de dag voor het driedubbele kunnen verkopen. Er is even opschudding geweest in de beleggerswereld omdat door verschillende professionele media bekend werd gemaakt dat er meer goud verkocht werd (op papier dan) dan er werkelijk beschikbaar was in de handelshuizen. Dit heeft er niet alleen voor gezorgd dat het vertrouwen wat betreft beleggen in goud flinke klappen heeft gekregen, maar dat steeds meer beleggers ook hun goud hebben verkocht. Andere edelmetalen met zilver op kop zijn aan een flinke inhaalrace bezig, maar de kostprijs van goud blijft hoog en wie er over beschikt kan er nog steeds een flinke winst mee behalen. De vraag is echter nog maar zeer of je er ook anno 2011 nog goed aan doet om te beleggen in goud, want wat zijn de toekomstperspectieven nu?

Is beleggen in goud nog steeds de toekomst?

De toekomstperspectieven voor goud zijn vandaag de dag eigenlijk niet zo best. Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven heeft de reputatie van goud op de beleggersmarkt flinke klappen gekregen. Dit heeft geen invloed gehad op de marktwaarde van goud, maar toch is voorzichtigheid geboden. Daarnaast is de waarde van goud steeds omgekeerd evenredig met de economische stabiliteit. Heel kort door de bocht gezien zouden we dus eigenlijk kunnen stellen dat, wanneer aandelen en valuta’s het goed doen, de goudprijs daalt. Gaat het met de economie niet goed (wat de laatste jaren toch wel het geval is), dan zijn dat letterlijk gouden zaken voor beleggers die hebben geïnvesteerd in dit blinkende kostbare goedje. Om nu allemaal nog snel massaal geld te pompen in goud lijkt ons een beetje gevaarlijk. De goudprijs heeft zo’n explosieve groei gekend dat het nog maar de vraag is of die groei nog verdergezet kan worden en er geen even snelle daling zit aan te komen. Wie nu nog in goud wenst te beleggen heeft met andere woorden een klein beetje de boot gemist.

Handelen in goud met Plus500

Plus500 biedt handelaren de mogelijkheid om met behulp van een zeer handige online tool snel en efficiënt in goud te handelen. Denk ook niet dat deze mogelijkheid alleen wordt aangeboden aan ervaren handelaren. Ook als beginner kan je via de online tool perfect opvolgen of je trade al dan niet rendeert. De lage kosten die Plus500 in rekening brengt zorgen er in tegenstelling tot bij andere brokers voor dat er gebruik wordt gemaakt van een lage instapdrempel en je met andere woorden niet bang hoeft te zijn voor grote verliezen indien je verstandig met je kapitaal omgaat. Handelen in goud was nog nooit eerder zo interessant als bij Plus500!

Conclusie

Goud is sinds jaar en dag een bijzonder interessante vorm van beleggen geweest voor mensen die over een flink kapitaal beschikten en er een degelijk rendement uit wensten te halen. Vandaag de dag heeft de goudprijs zo’n hoogte bereikt dat het onrealistisch zou zijn om te stellen dat deze prijs nog verder kan stijgen. Een daling is in dat opzicht een stuk realistischer. Denk je er met andere woorden nu nog over na om in goud te beleggen, dan vormt een ander edelmetaal met zilver op kop waarschijnlijk een beter alternatief.

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download