Beleggen in grondstoffen

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in grondstoffen

Grondstoffen zijn essentieel voor het voortbestaan van onze planeet en de mensen en dieren die er op leven. Logischerwijs wil dat zeggen dat grondstoffen eigenlijk ook een zeer interessante mogelijkheid vormen om in te beleggen. Was het in de praktijk ook zo eenvoudig dan hadden veel beleggers er waarschijnlijk reeds een fortuin mee verdiend, maar hoewel beleggen in grondstoffen inderdaad zeer interessant is worden bepaalde beleggingen vooral door amateurs toch een beetje geschuwd, en terecht. Tarwe is zo’n grondstof waarbij alleen ervaren beleggers de kans willen wagen om er in te beleggen. In dit artikel vertellen we je in ieder geval graag meer over beleggen in grondstoffen.

Voorspelling bij beleggen in soft grondstoffen of gewassen

Specifiek voor wat betreft beleggingen in zogenaamde soft grondstoffen (of met andere woorden gewassen) geldt dat er aan de hand van de voorspellingen op het gebied van weer kan aangegeven worden welke koers een bepaalde belegging zal varen. Daar zit natuurlijk een zekere waarheid in, maar het is niet verstandig om alleen op basis daarvan grote beleggingen te gaan doen. Beleggen is en blijft op een bepaald vlak namelijk altijd een beetje gokken en afgaan op je gevoel. Een belegging, zeker in tarwe, enkel en alleen baseren op basis weersvoorspellingen is in dat opzicht pure financiële zelfmoord. Omwille van de hoge kostprijs van beleggingen in bijvoorbeeld tarwe wordt het veelal aangeraden om eerst de nodige ervaring op te doen op vlak van beleggen alvorens te investeren in grondstoffen.

Is beleggen in grondstoffen interessant of niet?

Uit de inleiding moet het al een beetje blijken, beleggen in grondstoffen is zeker en vast interessant. Zeker in een tijd waarin het op economisch vlak allemaal een beetje minder gaat kunnen grondstoffen een zeer interessante alternatieve vorm van beleggen vormen. Aan de andere kant is het wel zo dat beleggen in bepaalde grondstoffen aardig wat geld kost. Vooral voor beleggingen in tarwe dien je een aardig startkapitaal op te hoesten. Aan de andere kant is het gelukkig ook zo dat je met beleggingen in grondstoffen aardig wat winst kunt maken en daar doen beleggers het natuurlijk allemaal voor. Wanneer je er voor kiest om te beleggen in goud dien je er wel rekening mee te houden dat deze grondstof volgens vele beleggers zijn beste tijd heeft gehad. Je doet er in dit opzicht dan misschien ook beter aan om te speculeren op de evolutie van zilver dat volgens ervaren beleggers in de toekomst het nieuwe goud zal zijn.

Handelen in grondstoffen bij Plus500

Wanneer je wenst te handelen in grondstoffen wordt het aangeraden om hiervoor een beroep te doen op de mogelijkheden van Plus500. Plus500 biedt handelarenbijvoorbeeld zeer uitgebreid, maar toch gebruiksvriendelijk handelsplatform waarbij het mogelijk is om te handelen in verschillende grondstoffen. Zo kan je bij Plus500 niet alleen handelen in grondstoffen als goud en zilver, maar zijn ook de zogenaamde soft grondstoffen van de partij. Hierbij kan je denken aan grondstoffen als maïs en suiker. Daarnaast zijn ook koffie, platina en natuurlijk ook aardgas van de partij. Handelenvia Plus500 is daarnaast beleggen tegen een lage kostprijs. Hierdoor wordt de winst op een trade voor de handelaar ten allen tijde zo optimaal mogelijk gehouden.

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download