Beleggen in indices

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in indices

Indices zijn binnen de beleggerswereld beter bekend als indexfondsen. We onderscheiden eigenlijk twee verschillende indexfondsen. Enerzijds zijn er nationale en anderzijds zijn er ook internationale indexfondsen. Het beleggen in een indexfonds of incide is iets waar vooral ervaren beleggers zich aan zullen wagen. Je hebt de mogelijkheid om op deze manier zowel op korte als op lange termijn te beleggen, maar het risico dat verbonden is aan dergelijke beleggingen is toch vrij aanzienlijk. De koers van een indexfonds hangt immers samen met de koers van een bepaalde markt binnen een land. We vertellen je in dit artikel graag meer over beleggen in indexfondsen of incides.

Hulp bij de keuze van mijn indexfonds

Wanneer je er voor kiest om voor het eerst te beleggen in een incide of een indexfonds doe je er goed aan om niet te kijken naar de kleinere en dus ook onbekendere fondsen, tenzij er je iemand bijstaat in je keuze die over meer ervaring beschikt. Als beginnende belegger in incides kies je er dan ook altijd beter voor om te beleggen in grote en bekende fondsen als AEX, Dow Jones, MSCI World Index en de MSCI Europe Index. Wie de beurs een beetje kent zal weten dat dergelijke fondsen zeer frequent en aanzienlijk kunnen schommelen, dus wees niet bang wanneer het even iets minder gaat. In de meeste gevallen wordt een scheve situatie relatief snel terug rechtgetrokken.

Voor wie is beleggen in incides interessant?

Beleggingen in incides of indexfondsen zijn vooral interessant voor beleggers die er niet voor willen kiezen om van ‘s morgens tot ‘s avonds met hun neus in de beurs te zitten. Het beleggen in een indexfonds kan zoals eerder reeds aangehaald immers ook gebeuren op lange termijn. Een tijdelijke koersdaling heeft dan ook in tegenstelling tot bij verschillende andere beleggingen weinig directe invloed op de te behalen winst. Hoewel beleggen in indexfondsen veelal vooral door ervaren beleggers wordt voorgesteld is de instapdrempel voor deze vorm van beleggen zeer laag waardoor ook amateurs in de beleggingswereld er maar wat graag gebruik van maken. Hou er wel rekening mee dat je, wanneer je een lange termijnsbelegging wenst te doen in een indexfonds een speciale rekening zult moeten openen. Het is op deze manier bij bepaalde aanbieders mogelijk om de maximum te behalen winsten en verliezen bij te sturen zodat het risico nog beperkter wordt.

Handelen in indexfondsen of incides bij Plus500

Wanneer je niet zit te wachten op langetermijnsbeleggingen kan je bij Plus500 terecht voor verschillende opties. Door het beleggen in opties kan je op korte termijn een bepaald rendement behalen. Het is bij Plus500 mogelijk om opties te nemen in alle grote indexfondsen, maar ook minder bekende indexfondsen komen aan bod. Plus500 biedt je als belegger de mogelijkheid om stipt je trades op te blijven volgen zodat je ten allen tijde kunt inspelen op eventuele koerswijzigingen. Tel daarbij ook de lage kostprijs op die door Plus500 in rekening wordt gebracht en je kan je geen betere broker wensen.

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download