Beleggen in katoen

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in katoen

We leven in een financieel tijdperk waarin beleggers er steeds vaker voor kiezen om af te stappen van de klassieke financiële beleggingen. Dit wil zeggen dat er niet meer uitsluitend, en zeker ook niet zoveel meer wordt geïnvesteerd in financiële producten, maar dat er meer gekeken wordt naar beleggingen in zaken die noodzakelijk zijn voor het basis aan comfort van de mensen. Denk hierbij niet alleen aan voeding, maar ook aan zaken die gelinkt worden met kleding. Op dit vlak is katoen natuurlijk de ideale belegging. Iedere dag zijn er over de hele wereld weer mensen die nieuwe kleren kopen en je kan er donder op zeggen dat voor de totstandkoming van die kleren katoen werd gebruikt. In dit artikel vertellen we je dan ook graag meer over beleggen in katoen.

Interessant, maar gevaarlijk

Beleggen in katoen wordt onder beleggers slim, maar gevaarlijk genoemd. Voor mensen die nog geen enkele ervaring hebben met beleggen lijkt het haast onmogelijk om gunstig te beleggen in katoen. Indien je er als belegger voor kiest om te beleggen in katoen doe je er goed aan om rekening te houden met de andere beleggingen in je portefeuille. Beleggen in katoen brengt altijd een zeer groot risico met zich mee. Het openen van strategische posities is bij katoen absoluut geen overbodige luxe. Daarnaast dient de koers nagenoeg constant geëvalueerd te worden om de trend waar te nemen en op die trend in te kunnen spelen. Hierdoor is het mogelijk om na een koerswijziging zeer snel een bepaalde winst te behalen, maar ook een (groot) verlies is nooit uitgesloten.

Hoeveel kapitaal heb ik nodig om te beleggen in katoen?

Wanneer je er voor kiest om te beleggen in katoen dien je geen rekening te houden met erg hoge bedragen. Het is, net als bij andere beleggingen eveneens het geval is, wel zo dat je rekening dient te houden met de kosten die voor het verhandelen in rekening worden gebracht. Veelal is er sprake van een vaste kostprijs en deze dien je er natuurlijk uit te kunnen halen. Te klein beleggen is in dat opzicht nooit goed. Er dienen dan al erg grote winsten te worden behaald om na aftrek van de kosten nog voldoende over te houden om de belegging rendabel te kunnen noemen. Aan de andere kant hoef je voor beleggingen in katoen doorgaans niet zoveel neer te tellen zodat ook de kleinere (maar toch ervaren) belegger ook zijn kans kan wagen.

Handelen in katoen bij Plus500

Plus500 is een bekende partner wanneer het op handelen aankomt. Ook wanneer je wenst te handelen in katoen kan je bij Plus500 terecht. Je kan er handelen in katoen tegen een hefboom van 1 op 20. Door een initiële marge van vijf procent zijn de posities die door jou ingenomen worden daarnaast goed te onderhouden. Een kleine koerswijziging kan er mede omwille van de lage kostprijs die in rekening wordt gebracht voor zorgen dat je reeds op een zeer aanzienlijke winst kan rekenen. In dat opzicht is handelen in katoen bij Plus500 dan ook zonder enige twijfel uitermate interessant.

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download