Beleggen in koffie

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in koffie

Beleggen is op verschillende manieren mogelijk, maar wist je ook dat je kan beleggen in koffie? We horen je natuurlijk al denken waarom iemand zou willen beleggen in koffie, maar je moet er eens stil bij blijven staan dat koffie ‘s werelds populairste drank is. Over de hele wereld staan iedere dag mensen op om meteen hun eerste tas koffie te drinken. In de Verenigde Staten zijn er dan weer bekende zaken die zich hebben gericht op het serveren van allerhande soorten koffie, etc. Het mag dus zonder enige twijfel duidelijk zijn dat koffie populair is en wat kan er nu beter zijn dan te beleggen in iets wat miljoenen mensen dagelijks gebruiken? In dit artikel vertellen we je graag meer over de mogelijkheden om te beleggen in koffie.

Hoe kan ik beleggen in koffie?

Dat het mogelijk is om te beleggen in koffie weet je inmiddels al, maar hoe gaat dat nu precies in z’n werk? Net zoals bij aandelen dien je om te beleggen in koffie een beroep te doen op een zogenaamde broker. Een goede en bekende broker is bijvoorbeeld Plus500. Plus500 heeft de nodige ervaring opgedaan op de beleggersmarkt wat betreft beleggen in koffie en is er zodoende in geslaagd om de kostprijs die wordt aangerekend voor het aan- en verkopen van beleggingen in koffie zo laag mogelijk te houden. Doorgaans wordt er in koffie belegd per pond. Je kan er rekening mee houden dat de kostprijs hiervoor doorgaans tussen de 200 en 300 dollar ligt. Let wel, de prijs van koffie schommelt bijna dagelijks.

Voordelen van beleggen in koffie

Zoals net reeds aangegeven schommelt de kostprijs van koffie bijna dagelijks. Dit wil zeggen dat koffie als grote voordeel heeft dat het niet enkel en alleen kleine, maar ook grote beleggers aan kan trekken. Daarnaast kan je zowel op korte als op lange termijn beleggen in koffie. Het spreekt echter wel voor zich dat de beste resultaten worden behaald wanneer je er voor kiest om te beleggen op lange termijn. Dit omwille van de heel eenvoudige reden dat koffie op korte termijn zelden of nooit een explosieve prijsstijging kent. De lage kostprijs maakt het dan weer wel mogelijk om koffie op korte termijn te verhandelen, maar echt aan te raden is het toch niet. Een laatste voordeel dat verbonden is aan beleggen in koffie is eveneens van financiële aard. Het is immers zo dat je om te beleggen in koffie niet over een gigantisch kapitaal dient te beschikken. Zoals gezegd kan je immers reeds voor 200 a 300 dollar per pond beleggen in koffie.

Nadelen van beleggen in koffie

Zijn er naast de voordelen van beleggen in koffie ook nadelen aan deze beleggingsvorm verbonden? Natuurlijk, het zou vreemd zijn mocht dat niet het geval zijn. Net zoals de meeste andere beleggingen is ook de te behalen winst uit beleggen in koffie grotendeels afhankelijk van de evolutie van de markt. Met een beetje geluk boek je op korte termijn een flinke winst, maar wanneer het fout gaat kan het ook zijn dat je belegging enige tijd helemaal niets meer waard is. Probeer omwille van deze reden dan ook niet te snel in beleggen met koffie te stappen en blijf denken aan de gouden regel die stelt dat diversiteit in een beleggingsportefeuille onontbeerlijk is.

Handelen in koffie bij Plus500

Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven is het mogelijk om te handelen in koffie bij de online broker Plus500. Omwille van het feit dat Plus500 gebruik maakt van een zeer eenvoudig systeem wordt het ook voor beginnende handelaren mogelijk gemaakt om snel, efficiënt en vooral veilig te kunnen handelen in koffie. Tel daarbij de lage aan- en verkoopkosten bij en je kan je geen betere partner inbeelden om te handelen in koffie.

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download