Beleggen in maïs

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in maïs

Maïs is uitermate belangrijk in de wereld waarin we leven. We zouden het misschien op het eerste zicht niet zeggen, maar over de hele wereld ligt maïs aan de basis van heel wat voedsel. Het grote voordeel van maïs is dan ook dat het niet alleen belangrijk is voor de Westerse wereld, maar dat het ook in de hoorn van Afrika of in andere minder ontwikkelde landen een soms levensbelangrijke rol speelt. Omwille van het feit dat de hongersnood steeds meer gaat spelen en oogsten door noodweer veel vaker mislukken, durven sommige beleggers de stap te zetten om een stukje van hun belegging over te zetten in maïs, maar hoe gaat beleggen in maïs nu exact in z’n werk? We vertellen er je in dit artikel graag meer over.

Waarom beleggen in maïs?

Zoals in de inleiding reeds aangegeven kunnen zaken als hongersnood, maar ook een mislukte oogst een zeer aanzienlijke invloed uitoefenen op de kostprijs van een zogenaamde korenmaat. Dit maakt het mogelijk voor beleggers om aan de hand van het nieuws (deels) te voorspellen wat hun belegging in maïs de komende tijd zal doen. Om heel kort door de bocht te redeneren zou je kunnen stellen dat, hoe meer oogsten mislukken, des te hoger de kostprijs van een korenmaat zal komen te liggen en des te meer winst je met andere woorden uit je belegging zal halen. De voorbije jaren werd een trend waargenomen waarin de kostprijs van een korenmaat soms werd verdubbeld. Gewone beleggingen in financiële producten doen het minder goed en dan is beleggen in maïs voor veel beleggers een uitstekend alternatief. Hou er wel ten allen tijde rekening mee dat er ook risico’s verbonden zijn aan het beleggen in maïs.

Welke nadelen zijn er verbonden aan beleggen in maïs?

Zoals bij iedere belegging dien je er ook bij maïs absoluut rekening mee te houden dat er enkele risico’s aan verbonden zijn. Het beleggen in maïs is beleggen in een product dat sterk onderhevig is aan nieuws uit de voedingssector. Daarnaast zal ook de speling van het weer een zeer belangrijke invloed uitoefenen op de kostprijs van een korenmaat. Zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald zal die prijs aanzienlijk stijgen bij een slechte oogst, maar wanneer er sprake is van een goede oogst zal deze explosief dalen waardoor een groot verlies kan optreden. Voordeel is wel dat je zeer eenvoudig kan opvolgen hoe het weerbeeld eruitziet en op die manier vooraf kunt speculeren op een bepaalde winst of verlies. Bij de vooruitzichten van een goede oogst is zo vroeg mogelijk terug verkopen natuurlijk de boodschap.

Handelen in maïs bij Plus500

Wanneer je op zoek bent naar een mogelijkheid om te handelen in maïs kan je hiervoor een beroep doen op Plus500. Plus500 beschikt over een zeer uitgebreid online handelsplatform waarbij zeer eenvoudig posities geopend en terug gesloten kunnen worden. Verder worden de kosten wat betreft trades in maïs bij Plus500 dermate laag gehouden dat handelaren een nog grotere winst tegemoet kunnen zien. De onderhoudsmarge voor handelaren die hun positie voor een langere tijd open willen houden bedraagt amper 0,3 procent. Wanneer je er over nadenkt om te handelen in maïs zit je met andere woorden bij Plus500 helemaal goed!

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download