Beleggen in olie

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in olie

Diversiteit is in een beleggingsportefeuille vaak van het grootste belang. Heel wat beleggers kiezen er vandaag de dag nog steeds voor om te beleggen in één bepaald goed en dat is niet erg veilig. Beter is het om verschillende markten aan te boren en op die manier een eventueel risico te spreiden. Een belegging die de laatste jaren enorm aan populariteit is toegenomen is olie. De oorlog in verschillende olielanden en het nakende tekort aan olie heeft er voor gezorgd dat de koers van de olie een zeer interessante evolutie kent. In dit artikel vertellen we je graag meer over beleggen in olie.

Waarom beleggen in olie?

Beleggers die er voor kiezen om te beleggen in olie doen dit omwille van verschillende factoren. De laatste jaren is olie een vrij stabiele vorm van belegging gebleken. De kostprijs van verschillende beleggingen daalt zienderogen, maar voor olie is dat eigenlijk nog nooit eerder het geval geweest. De reden hiervan is het feit dat de wereldeconomie er zich van bewust is dat we olie nodig hebben om onze levensstandaard te kunnen behouden terwijl iedere dag olie wordt aangeboord en op die manier de hoeveelheid olie die voor handen is zienderogen verkleint. Van een belegging in dergelijke producten weten we dat, hoe kleiner de reserve is, des te hoger de kostprijs voor beleggers komt te liggen. In dat opzicht vormt beleggen in olie op dit ogenblik een relatief veilige belegging waarbij er steeds wel een bepaalde (kleine) winst gegarandeerd kan worden.

Welke nadelen zijn er verbonden aan beleggen in olie?

Beleggen in olie brengt echter ook enkele nadelen met zich mee. Het eerste nadeel is het feit dat de olieprijs behoorlijk kan schommelen en de evolutie er van deels afhankelijk is van de trend op de wereldmarkt. Daarnaast dien je wat olie betreft steevast behoorlijk groot in te kopen om er een zo optimaal mogelijk rendement uit te kunnen halen. Dit wil zeggen dat je reeds over een bepaald startkapitaal dient te beschikken. Aan de andere kant is het eveneens mogelijk om te beleggen in een belegging waar verschillende aandelen in gehuisvest zijn. Grote banken bieden hun klanten veelal één bepaalde belegging aan waar de mate van investering zeer divers is. Olie maakt doorgaans steevast onderdeel uit van een dergelijke belegging.

Handelen in olie bij Plus500

Plus500 is waarschijnlijk het belangrijkste handelsplatform voor Nederlandse handelaren. Het is bij Plus500 dan ook absoluut mogelijk om te handelen in olie. Via de eenvoudige tool krijg je actuele cijfers doorgespeeld waaruit blijkt wat de koers van de olie precies doet. Het bijkopen en verkopen verloopt zeer eenvoudig terwijl de kostprijs voor jou zo laag mogelijk gehouden wordt. Hierdoor wordt het niet alleen voor de grote en ervaren handelaar mogelijk om te handelen in olie bij Plus500, maar worden er ook kansen geboden aan de kleine, onervaren handelaar die slechts over een beperkt kapitaal beschikt. Door in te stellen hoeveel je maximale winst of verlies mag bedragen ben je er zeker van dat je nooit teveel verliest of een goede winst terug uit handen geeft.

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download