Beleggen in opties

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in opties

We vertellen je niets nieuws wanneer we je zeggen dat je geld op de bank plaatsen eigenlijk niet veel meer opbrengt. Omwille van deze reden kiezen steeds meer mensen er voor om hun geld te beleggen, maar ook beleggingen brengen, zeker in een tijd waarin het op economisch vlak niet zo goed gaat, risico’s met zich mee. Beleggen in opties is slechts één mogelijkheid om te beleggen, maar wel één die bijzonder populair is en waarbij je zowel kunt speculeren op winst als op verlies. We vertellen je in dit artikel graag meer over beleggen in opties.

Wat zijn opties?

Opties zijn als het ware geen op zichzelf staande beleggingen. We kunnen opties zien als een afgeleid product van een onderliggende belegging. In de meeste gevallen worden opties verbonden aan aandelen. In principe kunnen opties ook verbonden worden aan andere vormen van beleggingen zoals goud, zilver of andere grondstoffen, maar vooral in Nederland en België zijn niet al deze opties zomaar voor handen. Op dat vlak hebben Amerikaanse beleggers het beter voor mekaar. Opties zijn bijzonder populair bij beleggers vandaag de dag en dat heeft alles te maken met het feit dat je er eigenlijk als het ware mee op twee paarden kan wedden. Het is bij het aankopen van een optie immers niet alleen mogelijk om te speculeren op een stijging van de daaraan verbonden belegging, maar ook op een daling. Hoewel dit regelmatig een grote invloed heeft op de beurzen vormt het voor beleggers een zeer interessante mogelijkheid om extra winst te genereren.

Op twee paarden wedden

Zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald is het op twee verschillende manieren mogelijk om opties te kopen en er op te speculeren. Allereerst is er de zogenaamde calloptie. Een calloptie is een optie waarbij de koper er van speculeert op een stijging van de achterliggende belegging. Wanneer de optie met andere woorden daalt en de kostprijs er van dus lager komt te liggen dat de prijs die je zelf hebt moeten betalen, heeft de optie geen waarde meer. Hou er daarnaast ook rekening mee dat een optie altijd voor een beperkte looptijd wordt aangekocht en dat de optie dus slechts een beperkte tijdsduur heeft om te stijgen en op die manier een bepaalde winst te realiseren. Naast de calloptie is er ook nog de puttoptie. Hoewel het “putten” ingaat tegen de originele bedoeling van beursgenoteerde producten blijken zeer veel beleggers er, zeker vandaag de dag, hun vertrouwen in te stellen. Door het kopen van een puttoptie kies je er namelijk voor om te speculeren op een daling van de waarde van de optie.

Handelen in opties bij Plus500

Over het al dan niet populair zijn van opties bestaat na het lezen van dit artikel geen enkele twijfel meer, maar waar heb je de mogelijkheid om in opties te handelen? Voor Nederlandse handelaren vormt het inmiddels bekende handelsplatform Plus500 een unieke mogelijkheid om te handelen in onder andere opties. Bij deze handelaar zijn de meeste opties verbonden aan aandelen zodat je kan rekenen op een zo stabiel mogelijke trade. De kostprijs wordt ten allen tijde zo laag mogelijk gehouden zodat je niet verplicht bent om meteen erg groot te investeren en je op die manier een aanzienlijk risico loopt op verlies. Het overzichtelijke handelsplatform van Plus500 zorgt er tot slot voor dat niet alleen ervaren handelaren, maar ook beginnende handelaren er zonder probleem mee aan de slag kunnen.

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download