Beleggen in platina

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in platina

Steeds meer beleggers kiezen er voor om toch een stukje van hun kapitaal te beleggen in zogenaamde edelmetalen. Beleggers die er eerder bijvoorbeeld reeds voor hebben gekozen om te beleggen in goud en zilver hebben al een mooie winst kunnen opstrijken, maar minder bekend is bijvoorbeeld platina. Ook platina is een edelmetaal die op financieel vlak perspectieven biedt. Aan de andere kant is het wel zo dat platina van alle edelmetalen het meeste risico met zich meebrengt. Platina is een veel minder gewaardeerd edelmetaal dan goud en zilver en dat vertaalt zich niet alleen in een lagere interesse, maar ook in een minder snelle groei ten opzichte van goud en zilver. In dit artikel vertellen we je graag meer over beleggen in platina.

Platina, goud of zilver?

Wanneer je dit artikel leest zal je meer dan waarschijnlijk hebben gezocht op “beleggen in platina” of “beleggen in edelmetalen”. Dit geeft meteen aan dat je in een dergelijke beleggingsvorm geïnteresseerd bent waardoor wij meteen de vraag moeten gaan stellen hoeveel ervaring je hebt met beleggen. Als nieuwe belegger beleggen in goud of zilver brengt risico’s met zich mee, maar die risico’s zijn alles bij elkaar gezien niet bijzonder groot. Helemaal anders is het wanneer je, je gaat richten op beleggingen in platina. Zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald is platina veel minder populair waardoor de koerswijzigingen niet alleen miniem zijn, maar er ook niet snel winst, en eerder verlies wordt geboekt. Van alle edelmetalen waarin je kan beleggen is platina in dat opzicht dan ook absoluut het gevaarlijkst. Alvorens verder te lezen willen we je als beginnende belegger reeds waarschuwen dat dit voor jou niet de beste vorm van beleggen is.

Beleggen in platina voor ervaren beleggers

Wanneer je wel reeds enige ervaring hebt opgedaan als belegger en dagelijks met je neus in de beurs, en dan vooral in de koerswijzigingen zit, kan beleggen in platina opeens wel interessant worden. Hoe we het ook draaien of keren, een edelmetaal biedt altijd perspectieven en zeker wanneer de interesse niet dermate groot is. Als ervaren belegger dien je er eigenlijk alleen maar rekening mee te houden dat een kleine koerswijziging meteen grote gevolgen kan hebben. Een stijging van de koers kan je belegging meteen flink laten renderen terwijl een daling een aardig hap uit je waarde kan eten. Tijdig de juiste beslissingen maken en vooral niet te lang aarzelen is bij beleggen in platina dan ook absoluut essentieel. Doe je dit goed, dan is beleggen in platina absoluut een uitermate interessante manier om wat extra winst uit je beleggingsportefeuille te halen.

Handelen in platina bij Plus500

Wanneer je wenst te handelen in platina of edelmetalen in het algemeen kan je hiervoor terecht bij Plus500. Plus500 biedt zijn handelaren diverse mogelijkheden bovenop een zeer duidelijk en uitgebreid handelsplatform. Op deze manier kan je actuele koersen goed in het oog houden en blijf je bovenop de zaak zitten wanneer het toch fout blijkt te gaan. Tot slot brengt Plus500 voor het openen en sluiten van trades weinig kosten in rekening waardoor de grootste winst nog steeds wordt gemaakt door de handelaar zelf. Denk je er met andere woorden over na om te handelen in dit bijzonder edelmetaal? Aarzel dan niet en bekijk snel de mogelijkheden van Plus500.

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download