Beleggen in suiker

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in suiker

Wanneer je er over nadenkt om te beleggen is suiker waarschijnlijk het laatste waar je aan zal denken. Toch heeft suiker de voorbije jaren bewezen een zeer belangrijke vorm van beleggen te zijn. Het is op twee verschillende manieren mogelijk om te beleggen in suiker. Allereerst kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om aandelen te kopen van een suikerproducent, maar het is eveneens mogelijk om te beleggen in financiële producten die de actuele suikerprijs volgen. Vooral wie er voor heeft gekozen om in 2009 te beleggen in suiker en zijn belegging terug heeft verkocht in februari van 2010 zal kunnen beamen dat een belegging in suiker zeer winstgevend kan zijn. In dit artikel vertellen we je graag meer over beleggen in suiker.

Onbekend is onbemind

Onbekend is onbemind is geen vakterm, maar wordt binnen de financiële wereld toch zeer veelvuldig gebruikt. Veel beleggers kiezen er immers steevast voor om een bepaalde selectie te maken en aan die selectie vast te houden. Een dergelijke selectie bestaat (afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en de kennis van de belegger in kwestie) veelal uit een combinatie van aandelen, goud, zilver (zeker de laatste tijd) en olie. Af en toe wordt er echter ook voor gekozen om grondstoffen nauwkeuriger onder de loep te nemen en dan komt men onrechtstreeks ook wel eens uit bij suiker. In een tijd waarin de oogstverwachtingen negatief uitpakken kan dat een zeer positieve invloed hebben op je belegging in suiker. Zijn de oogstverwachtingen echter goed en zal er met andere woorden aardig wat suiker voor handen zijn, dan daalt de kostprijs.

Aandelen in suikerproducenten kopen of niet?

Zoals in de inleiding reeds stond te lezen kan je op twee verschillende manieren beleggen in suiker. De eerste mogelijkheid is om aandelen te kopen van suikerproducenten. Dergelijke bedrijven schrijven aandelen uit die als het ware rechtstreeks verbonden zouden moeten zijn aan de marktprijs van suiker, maar dat is helaas niet het geval. Het probleem stelde zich reeds in voorgaande jaren waarin bleek dat grote suikerproducenten met een bepaald verlies bleven kampen terwijl de suikerprijs ongekende hoogten bereikte. In dat opzicht wordt het dan ook aangeraden om vooral te beleggen in financiële producten die de suikerprijs volgen. Door de ontwikkelingen op vlak van de oogstverwachtingen (vooral in Indië) te volgen kan je op een snelle en eenvoudige manier inschatten wanneer de tijd rijp is om je belegging in suiker terug van de hand te doen of juist nog even te laten staan.

Handelen in suiker bij Plus500

Ervaren handelaren zullen zonder enige twijfel reeds gehoord hebben van Plus500. Ook handelaren die van plan zijn om te handelen in suiker kunnen op dit handelsplatform een beroep doen. Het handelsplatform biedt je niet alleen de mogelijkheid om de actuele evolutie van de suikerprijs te volgen, maar staat je daarnaast eveneens toe om vlot te kopen en verkopen. Plus500 kiest er daarnaast voor om geen commissie in rekening te brengen en in combinatie daarmee ook de kosten die wel in rekening worden gebracht zo laag mogelijk te houden. Op deze manier kan je ook als handelaar in suiker bij Plus500 steeds genieten van zo optimaal mogelijke condities.

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download