Beleggen in tarwe

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in tarwe

Er zijn verschillende grondstoffen waar beleggers maar wat graag hun vertrouwen in stellen. Tarwe is één van die grondstoffen. Helaas is het wel zo dat de ene grondstof om in te beleggen al wat duurder is als de andere. In dat opzicht overdrijven we niet wanneer we zeggen dat tarwe één van de duurdere grondstoffen is om in te investeren. De kostprijs van tarwe staat er om bekend zeer explosief te kunnen stijgen. Dit is natuurlijk zeer goed voor beleggers die tijdig in tarwe hebben geïnvesteerd, maar aandacht is geboden. Na een explosieve stijging volgt immers steevast een marktcorrectie waardoor de prijs terug zeer sterk kan dalen. Niet voor niets wordt beleggen in tarwe dan ook vooral uitgevoerd door ervaren beleggers.

Duur om in te beleggen

Tarwe is zoals in de inleiding reeds werd aangehaald een behoorlijk dure grondstof om in te beleggen. De prijs van één korenmaat kan al snel in de ettelijke honderden euro’s lopen en dat is voor een grondstof toch eerder uitzonderlijk. Omwille van deze reden (en gezien de kostprijs die in rekening wordt gebracht bij het handelen in tarwe) is het uitermate belangrijk dat je niet te klein gaat beleggen. Hierdoor vormt beleggen in tarwe vooral voor kleinere beleggers een probleem en maakt het doorgaans steeds onderdeel uit van een grotere portefeuille. Eerlijk is eerlijk, wanneer je er in slaagt om strategische posities aan te nemen en ze tijdig terug te verkopen kan je door te beleggen in tarwe aardig wat winst maken. Een risico is er echter altijd aan verbonden.

Oppassen met de koerswijzigingen

Tarwe is een typische belegging die bijzonder veel inspanning vergt. Er zijn beleggingen die je gewoon kunt plaatsen om er vervolgens enige tijd niet meer naar om te kijken, maar tarwe is daar geen van. Wanneer je met andere woorden niet constant de beurs wenst op te volgen dan is tarwe voor jou geen goede belegging. Ben je echter wel een actieve belegger en heb je er geen probleem mee om een paar uur door te brengen met het opvolgen en anticiperen op koerswijzigingen, dan is tarwe voor jou wel een geschikte vorm van beleggen. Er is wat beleggen in tarwe betreft eigenlijk maar één gouden regel, en deze is reeds in de inleiding aangehaald. Wanneer de prijs van tarwe (na bijvoorbeeld het mislukken van de oogst) explosief stijgt kan je er gif op innemen dat er kort daarna een stabilisering en een daling plaats zal vinden. Het is dan ook uitermate belangrijk om je belegging tijdig terug te verkopen.

Handelen in tarwe bij Plus500

Zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald ligt de kostprijs wat betreft handelen in tarwe over het algemeen vrij hoog, maar dat is niet het geval bij Plus500. Je kan bij Plus500 zeer eenvoudig handelen in tarwe terwijl er slechts een premieverkoop wordt aangerekend van 0,01 procent. Wat de premieaankoop betreft dien je rekening te houden met een kost van 0,035 procent. Verder heeft Plus500 er voor gekozen om een onderhoudsmarge in te stellen van zo’n 0,5 procent en wordt er gebruik gemaakt van een hefboom van 1 om 20. Hoe dan ook blijft handelen in tarwe een risico. Wie klein wil beginnen laat tarwe dan ook beter even voor wat het is.

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download