Beleggen in valuta

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in valuta

Beleggers zijn doorgaans niet om een gokje verlegen, maar wanneer het aankomt op valuta’s wordt er toch enige voorzichtigheid aan de dag gelegd. Heel wat beleggers die er in het verleden voor hebben gekozen om te speculeren op de evolutie van de euro en de Amerikaanse Dollar zijn van een koude kermis thuisgekomen. Wanneer je het echter toch goed weet te doen valt er wel degelijk behoorlijk wat geld mee te verdienen. In dit artikel vertellen we je graag meer over beleggen in valuta.

Eenvoudig beleggen in valuta

Steeds vaker maken nieuwe beleggers voor het eerst kennis met het handelen in valuta. De reden hiervoor is zeer eenvoudig en heeft natuurlijk onder andere te maken met de lage instapdrempel. Het handelen of beleggen in valuta hoeft ook niet via een handelsplatform te gaan, je kan perfect alles zelf in handen houden. Door bijvoorbeeld zeer eenvoudig euro’s om te wisselen in dollars op een ogenblik dat de euro tegenover de dollar zeer hoog staat ben je eigenlijk al bezig met het beleggen in Amerikaanse dollars. Dit is natuurlijk een zeer simpel voorbeeld, maar het toont wel aan hoe eenvoudig het niet is om te beleggen in valuta, hoe beperkt die belegging dan ook mag zijn.

Beleggen in de Zwitserse Frank

In een tijd waarin het op economisch vlak minder goed gaat is er één valuta die het altijd wel goed blijft doen. De Zwitserse Frank is een zeer stabiele en economisch sterke valuta die voor beleggers een geliefkoosde vorm van beleggen is geworden. Zwitserland kent een zekere neutraliteit wat betreft mogelijke conflicten met andere landen en kan daardoor sinds jaar en dag rekenen op een financieel zeer stabiel en gunstig klimaat. Niet voor niets kiezen zeer veel mensen er voor om hun kapitaal naar het Alpenland over te brengen. Wanneer je Zwitserse staatsobligaties koopt dien je echter wel rekening te houden met de koers van de Zwitserse Frank. Hoewel deze over het algemeen vrij stabiel blijft kan het nooit kwaad om de evolutie er van ten opzichte van de euro in het oog te houden. Het kan bijvoorbeeld perfect zijn dat je staatsobligaties geld opbrengen, maar dat je toch een zeker verlies lijdt omdat de koers van de Zwitserse Frank ten opzichte van de euro is gedaald.

Hou rekening met het valutarisico

Wanneer je er voor kiest om te beleggen in het buitenland dien je er, indien het land over een andere valuta beschikt, altijd rekening mee te houden dat je een bepaald risico loopt. Wanneer de valuta van het land waarin je gaat beleggen daalt, dan daalt eenvoudig gezegd ook de waarde van je belegging. Wanneer je in Nederland woont zal je er immers altijd voor willen kiezen om jouw belegging uitbetaald te krijgen in euro’s. Hou zeker en vast rekening met dit risico, want je zou niet de eerste belegger zijn die zich hieraan misrekent.

Handelen in valuta bij Plus500

Plus500 is een online handelsplatform dat beleggers een zeer uitgebreid scala aan mogelijkheden biedt. Het is op Plus500 ook zeer eenvoudig mogelijk om te handelen op de koers van de euro en de Amerikaanse dollar. Het speculeren op de evolutie van een bepaalde valuta is zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald bijzonder populair geworden onder handelaren. Plus500 is een handelsplatform dat vooral interessant is voor handelaren die de hoge kosten die soms in rekening worden gebracht voor het kopen of verkopen van een langetermijnbelegging beu zijn. Daarnaast kan je bij Plus500 zeer eenvoudig opvolgen wat je trades doen zodat je steeds snel kan anticiperen mocht het toch de verkeerde kant uitgaan. Je kunt er geld omrekenen naar een andere valuta zonder kosten!

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download