Beleggen in verwarmingolie

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in verwarmingolie

We vertellen niets nieuws wanneer we zeggen dat de energieprijs vandaag de dag aardig hoog staat. Niet alleen in Nederland en België is dat het geval, maar in nagenoeg heel Europa kreunen gezinnen over te hoge energieprijzen. Wanneer we gaan kijken naar de beleggersmarkt zien we enkele producten die hier eigenlijk hun voordeel uit zouden moeten kunnen halen. Neem nu bijvoorbeeld verwarmingsolie. Steeds meer mensen kiezen er voor om geen gebruik meer te maken van elektriciteit waardoor de vraag naar verwarmingsolie is toegenomen en zo ook logischerwijs de kostprijs van een vat. Net zoals een gewoon vat ruwe olie stellen we dan ook vast dat beleggen in verwarmingsolie zeker en vast de nodige perspectieven biedt. We vertellen je in dit artikel dan ook graag meer over beleggen in verwarmingsolie.

Waarom beleggen in verwarmingsolie?

Voor het beleggen in verwarmingsolie gelden eigenlijk nagenoeg gewoon dezelfde regels als voor het beleggen in gewone olie. Net zoals gewone olie is ook verwarmingsolie een belegging waar niet al teveel risico aan verbonden is. Beleggers die er voor kiezen om te beleggen in verwarmingsolie spelen dan ook veelal gewoon op veilig. verwarmingsolie is net als gewone olie immers een belegging die niet zomaar uit het niets zal dalen. Daarnaast is de laatste jaren een algemene stijgende trend waarneembaar waardoor de betrouwbaarheid van beleggen in olie nog verder is toegenomen. Net zoals bij gewone olie dien je er echter ook bij verwarmingsolie rekening mee te houden dat de kostprijs per vat steeds in dollar aangerekend zal worden. Voor beleggers uit Europa wil dit zeggen dat de kostprijs eerst van dollar nog omgezet zal worden in euro waardoor ook de actuele koers van de dollar een directe invloed kan hebben op de kostprijs van een vat olie.

Zijn er risico’s verbonden aan beleggen in verwarmingsolie?

Er zijn altijd risico’s verbonden aan een belegging. Eender over welke belegging het gaat, je dient er altijd rekening mee te houden dat de kans bestaat dat je op een bepaald ogenblik tegen een probleem of verlies aanloopt. Aan de andere kant zijn er ook beleggingsvormen waarbij de kans op verlies zo beperkt mogelijk wordt gehouden en daar is (verwarming)olie zeker en vast één van. De prijs van een vat ruwe olie wordt door verschillende factoren wel beïnvloedt. Denk maar eens terug aan de reactie van de olieprijs op de conflicten in het Midden-Oosten. Veelal herstelt de olieprijs zich echter vrij snel en trekt deze een stijgende lijn door waardoor beleggen in verwarmingsolie al bij al een relatief veilige vorm van beleggen is en dan ook steevast onderdeel uitmaakt van een goed opgebouwde beleggingsportefeuille.

Handelen in verwarmingsolie bij Plus500

Er zijn verschillende manieren om te handelen in verwarmingsolie, maar de beste en vaak ook meest winstgevende manier blijft toch nog steeds door te handelen in een vat olie, en laat dat nu net mogelijk zijn bij Plus500. Plus500 kenmerkt zich vooral door de zeer lage kostprijs die in rekening wordt gebracht. Met een premieverkoop en aankoop van amper 0,015 is dit wel het minste dat we kunnen zeggen. Wanneer je bij Plus500 wil handelen in een vat ruwe olie dien je er rekening mee te houden dat je zo’n 80 à 100 dollar neer dient te tellen. Dit is reeds jaren zo en kent over het algemeen zoals eerder reeds aangehaald slechts kleine schommelingen. Door hier rekening mee te houden kan je dan ook perfect en zeer eenvoudig bepalen hoeveel je denkt nodig te hebben om een degelijke trade uit te voeren bij Plus500.

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download