Beleggen in zilver

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in zilver

Beleggen in zilver? Wie komt er nu op het idee om te beleggen in zilver wanneer je ook kan beleggen in goud? Toch? Dat is inderdaad de redenering die veel beleggers de voorbije jaren hebben gemaakt. Helaas zijn heel veel beleggers inmiddels van een koude kermis thuisgekomen en claimen ze zelfs hun zuurverdiende center beter in zilver te hebben geïnvesteerd. Goud is een aantrekkelijk edelmetaal dat reeds zo lang we ons kunnen herinneren word gecombineerd aan rijkdom terwijl zilver altijd een beetje het kleine broertje is geweest. We leven echter in een economisch onstabiel klimaat dat er voor heeft gezorgd dat mensen andere beleggingsvormen zijn gaan zoeken. Zilver is één van die “nieuwe” beleggingsvormen die op termijn misschien wel de meeste potentie blijkt te hebben. We vertellen je in dit artikel graag meer over beleggen in zilver.

Zilver versus goud

Het grootste probleem zit hem in de geruchtenmolen die aan het draaien is gegaan. Analyisten voorspelden (terecht) een explosieve groei van de kostprijs van goud waarna iedere belegger zijn portefeuille heeft uitgebreid met een aanzienlijke hoeveelheid van het kostbare edelmetaal. Helaas blijkt uit verschillende berichten in de pers dat ook beleggen in goud niet meteen ideaal is. Sterker nog, er zijn berichten die aangeven dat er tot honderd keer meer papier wordt verkocht dan er goud beschikbaar is in de verschillende handelshuizen. Is dat een slechte zaak voor de belegger? Ja, want wat wanneer men er voor kiest om zijn goud op een bepaalde dag te gaan verhandelen? Veel bekende beleggers hebben hun goud reeds van de hand gedaan en omgewisseld voor zilver omdat men er van overtuigd is dat de explosieve groei die goud heeft meegemaakt er binnenkort zit aan te komen voor zilver. In de VS gaat bijna de volledige productie van zilver op aan het maken van de zogenaamde “silver coins”, een behoorlijk populaire manier van beleggen. Als de volledige productie van zilver opgaat aan dergelijke zaken zal het niet lang duren alvorens er een bepaald tekort zal ontstaan en zoals je weet zal dat tekort zich doorgaans altijd vertalen in een prijsstijging.

Is een grote prijsstijging onvermijdelijk?

Wanneer we kijken naar de levensloop van goud op de beleggingsmarkt zien we dat er zich in het verleden een vergelijkbaar tafereel heeft afgespeeld als nu met zilver. Het is net dat tafereel dat er anno 2011 voor zorgt dat goud zo duur is geworden. Wie in bijvoorbeeld 2007 er voor heeft gekozen om te investeren in goud is vandaag waarschijnlijk een aardig kapitaal rijker geworden. Het enige nadeel dat we nu meteen kunnen bedenken is de evolutie van het economisch klimaat. Wanneer deze verder in dalende lijn gaat voorzien we op korte termijn een verdere stijging van de prijs van zilver. Weet het economische klimaat zich echter te herstellen, dan kan het zomaar gebeuren dat de prijs van zilver (en trouwens ook van goud) zal slinken. Voorzichtigheid blijft dus ook bij beleggen in zilver altijd geboden.

Handelen in zilver met Plus500

Wanneer je nog maar pas begint met handelen ben je niet alleen op zoek naar een mogelijkheid om te handelen in bijvoorbeeld zilver, maar zal je het (zeker in het begin) ook zo eenvoudig en vooral overzichtelijk mogelijk willen. Al deze verschillende zaken zijn perfect mogelijk wanneer je er voor kiest om te handelen via Plus500. Plus500 biedt zijn handelaren een overzichtelijke tool waarmee je kan handelen in zilver en daarnaast zijn de kosten die in rekening worden gebracht laag genoeg om ten allen tijde te kunnen rekenen op een mooie winst.

Conclusie

Veel grote en bekende handelaren hebben er reeds voor gekozen om te handelen in zilver wat er op wijst dat het vertrouwen in de groei van dit edelmetaal aanzienlijk is. Echter, net als bij goud zal de evolutie van de kostprijs er van grotendeels afhankelijk zijn van het economisch klimaat waarin we verkeren. Een goed economisch klimaat zal de kostprijs stabiliseren terwijl een slecht economisch klimaat net kan zorgen voor een stijging van de zilverprijs. Diversiteit in je portefeuille is ook vanuit dit opzicht met andere woorden bijzonder belangrijk.

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download