Online beleggen

Plus500 is de marktleider in CFD's, ideaal voor handelen op korte termijn. Gratis demo-account, geavanceerde software, apps voor iOS en Android!

  • Meer dan 1.000.000 tevreden handelaren
  • Geen commissies, lage spread
  • Gelicentieerd en geregistreerd bij de Britse Autoriteit Financiële Markten
Start handelen Meer informatie
Uw kapitaal loopt risico.

Online beleggen

Beleggen heeft door de komst van het internet een compleet andere vorm aangenomen. Vroeger was het voor de gewone mens in de straat nagenoeg onbegonnen werk om zich te mengen in het hectische verloop van koersen en aandelen dat we de beurs noemen. Met de komst van het internet en daarmee ook verschillende online brokers werd deze markt echter helemaal open gegooid waardoor vandaag de dag, zoveel jaar na het live brengen van het internet, steeds meer mensen zich wagen aan online beleggen. We vertellen je er in dit artikel graag meer over.

Wat zijn de voordelen van online beleggen?

Online beleggen brengt natuurlijk een hele reeks aan voordelen met zich mee. Enerzijds is er niet alleen het feit dat online beleggen zo uitgebreid en divers is dat er meer mogelijkheden worden geboden dan ooit tevoren, maar daarnaast is het ook zo dat het zeer eenvoudig mogelijk is geworden om uit te zoeken op welke manier er echt goedkoop belegd kan worden. De kosten die aangerekend werden voor het openen of sluiten van een positie swingden vroeger de pan uit. Door vandaag de dag de verschillende brokers op het internet met elkaar te vergelijken hebben we de mogelijkheid gekregen om zelf eenvoudig uit te zoeken waar de minste kosten in rekening worden gebracht. Verder in dit artikel zullen we je trouwens kennis laten met zo’n broker, namelijk Plus500. Een laatste voordeel dat we aan online beleggen toe kunnen schrijven is de snelheid waarmee er gehandeld kan worden. Ging er vroeger vaak nog wat tijd verloren, dan is dat vandaag de dag absoluut niet het geval meer. Het spreekt voor zich dat dit zowel voor de beginnende als voor de gevorderde belegger aanzienlijke voordelen met zich mee brengt.

Welke nadelen zijn er verbonden aan online beleggen?

We mogen nog zo positief zijn over online beleggen als we willen, we dienen er wel rekening mee te houden dat er wel degelijk ook nadelen aan verbonden zijn. Eén van de grootste nadelen is misschien wel het feit dat er op bepaalde wijzigingen van je beleggingen te snel wordt gereageerd. Soms is dat nodig, maar in andere gevallen kan een paniekreactie er juist voor zorgen dat een groot rendement verloren gaat. De mate waarin dit kan gebeuren is natuurlijk sterk afhankelijk van het soort belegging waar je gebruik van maakt, maar los daarvan is het een risico dat zeker en vast toegeschreven kan worden aan online beleggen. Een tweede nadeel is van een algemenere aard. Het beschikbaar stellen van beleggingen via het internet heeft er namelijk ook voor gezorgd dat steeds meer jonge en beginnende beleggers zonder ervaring grote aankopen gaan doen zonder eigenlijk echt goed in te kunnen schatten welke risico’s er aan verbonden zijn.

Online handelenmet Plus500

Eerder in dit artikel hebben we reeds beloofd om je kennis te laten maken met een online broker. Plus500 is waarschijnlijk één van de bekendste brokers voor Nederlandse handelaren. Plus500 heeft handelaren dan ook heel wat te bieden. Denk hierbij niet alleen aan een zeer degelijk en overzichtelijk handelsplatform, maar ook aan zeer uitgebreide handelsmogelijkheden. We hebben het dan niet alleen over handelen in valuta, maar ook over grondstoffen zoals goud, zilver en olie. Daarnaast wordt ook de mogelijkheid geboden om te handelen in minder voor de hand liggende zaken zoals maïs, tarwe en katoen. Handelaren zullen daarnaast ook maar wat graag horen dat de kostprijs die door Plus500 in rekening wordt gebracht ten allen tijde zo laag mogelijk wordt gehouden waardoor handelaren steeds kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke winst. Iedereen die intekent om te handelen bij Plus500 krijgt ook nog eens een welkomstbonus zodat je meteen kan beginnen met handelen!

Start handelen Meer informatieUw kapitaal loopt risico.
Begin met handelen!

Schrijf je in bij Plus500 en begin nu met handelen!

Download